Július 2. vasárnap

 

10.00 A levendula termesztés fortélyai – Nagy Tamás levendulatermesztő előadása

(A Füvészkert levendula gyűjteményénél, gyülekezés a színpadnál)

Domaszék határában 2013-ban indítottuk el levendulakertészetünket (Napfénybirtok), ahol jelenleg 0,5 ha-on francia levendula termesztésével foglalkozunk vegyszermentes technológiával. A Biokontroll Hungária Kft.-vel állunk szerződéses kapcsolatban annak érdekében, hogy bio minősítésünket megszerezzük. A kertészet mellett egy 150 családos méhészetet is fenntartunk. Fontos célunk, hogy a méz és a levendula jótékony hatásait szem előtt tartva, egyre szélesebb termékskálát tudjunk a vásárlóinknak kínálni.

www.facebook.com

10.00 A Haramia együttes zenés gyermekműsora

A duó tagjai: Jázmin Csilla (ének), Németh Sándor (ének, gitár)

Haramia

11.00 A Keep Smiling Jazz Vocal koncertje

A vokáléneklést csak hobbiként űző csapat – Blaho Attila zongorakíséretével – a ’20-as, ’30-as évek legszebb jazz sztenderdjeinek gyöngyszemeit fűzi fel műsorára. A kórus különlegessége, hogy a tudomány különböző területeiről érkező, vegyes életkorú énekesek egy csapásra egységgé kovácsolódnak, amint felhangzik a zongora vampje.

Az együttes tagjai:

Szoprán: dr. Gera Katalin tisztiorvos, Kaskovits Melinda jogász hallgató, dr. Paizs Melinda neurobiológus. 

Alt: Csúriné Juratovics Rita irodavezető, Melczer Zsófia oktatási asszisztens, német szakfordító, Dr. Gábor Krisztina Míta gyermekgyógyász, onkológus.

Tenor: Budavári Mátyás szoftverfejlesztő, programtervező informatikus hallgató, Sebők Lehel biológus, Véha Tímea reklámgrafikus, marketingvezető

Basszus: dr. Kós Péter biológus, tudományos főmunkatárs, dr. Páli Tibor László fizikus, tudományos tanácsadó, Tóth Milán senior szoftverfejlesztő

A zenekar vezetője, alapítója:dr. Gabnai Klára, a Hammidó Művészeti Iskola igazgatója

Zongorán közreműködik: Blaho Attila jazz előadóművész, tanár

keep

12.00 Időutazás egy középkori kolostor gyógynövénykertjébe

(gyógynövény és kolostorkert, gyülekező a színpad mellett)

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Tanszékének (korábban Gyógynövény- és Drogismereti Intézet) munkatársai gyakorlati ismertetőt adnak a Füvészkert Kolostorkertjének gyógy- és fűszernövényeiről

13.00 A Kokojsza együttes koncertje

A baráti társaságból alakult népzenei együttes több generáció közös munkájának gyümölcse. A nyolc éves Magyar Kata, a tizenegy éves Magyar Sára, Magyarné Ágoston Ildikó, Nagy István és Bozsó Antal alkotta zenekar az előadott magyar népénekeket citerával, harmonikával, tekerővel, furulyákkal, dobokkal kísérik.

14.00 A Ramazurka zenekar koncertje kicsiknek és nagyoknak

Nemrég alakult kis zenekarunk műsoraival a 3-12 éves korosztályig (ovisok, kisiskolások) céloztuk meg a tisztelt nagyérdeműt. Repertoárunk klasszikusokat is tartalmaz (pl. Halász Judit, Kaláka, Sebő Ferenc, Makám), így a felnőttek is szívesen hallgatják (teszteltük).

A zenekar tagjai: Bede Ádám (fúvós szekció, ének), Himer István (basszus), Varga Dóra (ének, gitár), Szalkai Dénes (ritmusketyerék)

Ramazurka

14.00 A férfi testi-lelki ereje és a hozzá kapcsolódó gyógynövények.- Rigó István gyógynövény-őstermelő és tanuló természetgyógyász előadása

(a gyógynövényes standnál, gyülekező a színpad mellett)

Rigó István a nevem, Egerben élek, természetgyógyászatot tanulok, előadásokat tartok és beszélgetéseket vezetek az Emberről és a Gyógynövényekről. Őstermelőként hazai gyógynövények termesztésével, megfigyelésével, kutatásával és belőlük teák, teakeverékek készítésével foglalkozom. Zsebkendőnyi kerten vegyszermentesen gazdálkodunk, melynek hozományaként születtek meg a Rigó teák.

http://gyogynoveny-eger.hu/

15.00 „Levendula száll az éjen át…” A Szegedi Nemzeti Színház művészeinek műsora

Közreműködik: Vajda Júlia, Kónya Krisztina, Andrejcsik István

Zongorán kísér: Pál Tamás

16.00 A Meszecsinka Duó koncertje

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. Bejárta Európát, játszott USA-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. Meszecsinka harmadik albuma 2016-ban jelent meg és kiemelten pozitív kritikát kapott. A HVG „zseniálisnak” nevezte, a Magyar Narancs pedig „talán az év világzenei albumának”.

A Meszecsinka Duóban a zenekar alapítói, a szegedi származású Oláh Annamari (ének, cajon, fuvola) és Biljarszki Emil (zongora, gitár), egyszerűbb, intimebb formában mutatják be dalaikat.

Meszecsinszka Duó

17.00 Az Ad Hoc Kvartett koncertje

Az Ad Hoc Kvartett műsorán a komolyzene és a jazz találkozik. Repertoárjukba lekottázott jazz, vagy komolyzenei notáción alapuló jazz zeneműveket válogattak össze. Az idei Levendula Napok keretében kvartett, és a kvartett tetszőleges párjaiból összeállított duó formációkban hallhatjuk őket. A jazz művek között Klebniczki György saját darabjai is fölcsendülnek.

A zenekar tagjai: Vizsolyi Lívia fagottművész, Varga Laura fuvolaművész, Mucsi Gergő ütőhangszer-művész, Klebniczki György zongoraművész

ad hoc kvartett

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Versfa – Legyél Te is szerkesztő!

A Levendula Napok hétvégéjén egy különleges verses programmal várjuk az érdeklődőket!

A Füvészkert trópusi üvegháza előtt álló idős szecsuáni ősfenyő alatt ki-ki elmondhatja, felolvashatja a kedvenc versét, majd feltűzheti a versfánkra. A rendezvényt követően az előadott versekből egy virtuális kötetet állítunk össze a Levendula Napok honlapján. Hozd el kinyomtatva kedvenc versedet, szerkesszük együtt a Levendula Napok antológiáját!

Tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a rendezvényeinken kép- és hangfelvételek készülhetnek. Amennyiben Ön jelenlétével megtiszteli programjainkat, ezt mi a felvételek készítéséhez, és azoknak a Szegedi Tudományegyetem céljai megvalósításának megfelelő felhasználásához való hozzájárulásának tekintjük.

fb